Difusor + Ripo = Res

Visibilitzar el trull. La corda com a fil conductor del pas del visitant i també com a marcador d’indret a preservar, de racó per admirar res més que el propi trull.

Visibilitzar el context. On no hi ha corda, límit, soga, brota la vida en forma de paraules.

Continuant una intervenció anterior, les inscripcions efímeres corresponen a les respostes que els propis prioratins i prioratines van donar a una enquesta que els demanava pels llocs i aspectes més significatius, i també per allò que canviarien de la seva comarca.

En més d’una ocasió, la resposta va ser “Res”, justament el que Difusor i Ripo han volgut aportar.

Visibilizar el lagar. La cuerda como hilo conductor del paso del visitante y también como marcador de lugar a preservar, de rincón donde admirar nada más que el propio lagar.

Visibilizar el contexto. Donde no hay cuerda, límite, soga, aflora la vida en forma de palabras.

Continuando una intervención anterior, las inscripciones efímeras corresponden a las respuestas que algunos habitantes del Priorat dieron a una encuesta en la que se les pedía por los aspectos más significativos, así como por lo que eventualmente cambiarían.

En más de una ocasión, la respuesta fue “Res” (“nada” en catalán), justamente lo que Difusor y Ripo han querido aportar.

The red ropes draw attention to the wine cellar itself. They act as a directing passage for visitors as well as a marker to present the preserved space in the historic cellar. These cords mark the corners where you can admire nothing more than the walls and the place itself.

Where there are no ropes there are no limits, no blockades, and the life of the space blossoms in the form of words.

These ephemeral inscriptions on the walls (written in chalk) are the words of the residents of the Priorat region. They are a the responses from a previous project, a survey conducted asking them what the most important aspects of the region were and what they might want to change in the future.

On more than one occasion the answer was “Res” (“Nothing” in Catalan). This is exactly what the artists, barcelona based collective Difusor and Ripo, brought to the space, nothing. They did not attempt to tell their own story in this unique space but rather presented the wine cellar as it is and utilized it as a place to communicate the messages of the people of the region.


Aquesta entrada s'ha publicat en Priorat Centre d'Art, Última i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>